top of page

FRANK WORDT FRANCINE

Visual FWF met TS.jpg

Frank Jacobs lijkt gelukkig: een goed huwelijk, toffe baan, een zoon die in zijn voetsporen treedt, wat wil een man nog meer? In Frank zijn geval ‘vrouw zijn’! Een geheim dat hij al jaren met zich meedraagt. Frank besluit niet langer te zwijgen, hij wil ermee naar buiten treden en verder door het leven gaan als ‘Francine’. Maar wie brengt hij als eerste op de hoogte? Al zeker niet de praatzieke opdringerige buurvrouw Cecile, als zij dit te weten komt, gaat het nieuws gegarandeerd als een lopend vuurtje. Hij besluit de hulp in te roepen van een gerespecteerd psycholoog, althans dat wordt verteld, maar of dat wel zo’n slimme zet is? Vrouwlief is natuurlijk ook een te nemen hindernis, of is zij stiekem al op de hoogte? De zoon in elk geval niet, hoe gaat hij reageren op dit nieuws?

 

Een heerlijke transformatie-komedie met misverstanden, knotsgekke personages, en onverwachte wendingen, maar met respect voor het thema.

 

MET:

Peter Bulckaen

Danni Heylen

Leen Dendievel

Lennart Lemmens

Jeroen Maes

Deze voorstelling kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid en Gallop Tax Shelter

Deze productie ging in première in het Antwerpse Fakkeltheater (rode zaal) op 25 februari 2023 en werd lovend onthaald door zowel pers als publiek. Met extra voorstellingen tot gevolg. 

Het nieuwsblad schreef:

De Zaal ontplofte al na enkele minuten

Dit is één van de beste komedies in jaren

Zo zot als een deurenkomedie

Een knallende en schitterend vertolkte komedie die je wil gezien hebben’.

 

Bo van Spilbeeck, die de inspiratie vormde voor deze komedie,

kwam kijken naar de avant-première en was laaiend enthousiast:

'topcast met uiterst grappige vertolkigen'

'een echt theaterfeest'

'hartverwarmende boodschap'

Aldus Bo op de sociale media.

bottom of page